Telefon: 0720 370 342   Program: Luni - Vineri 09:00-18:00

Alegerea blatului de bucătărie

Alegerea blatului de bucătărie

Blatul de bucătărie este unul dintre cele mai importante accesorii în amenajarea bucătăriei. Un blat de calitate trebuie să fie util , practic, să fie ușor de întreținut, și să dea și culoare și eleganță bucătăriei. Însă, pe lângă rolul estetic, pe care nici pasionații de bucătărie nu îl pot neglija, trebuie acceptat faptul ca rolul principal al blatului este acela de a facilitata prepararea hranei, motiv pentru care este supus multor factori ce îl pot deteriora.

Pentru o alegere cât mai bunăvă recomandăm să țineți cont de câteva calități:

– rezistența la abraziune si zgârieturi;

– rezistența la temperaturi înalte;

– rezistența la produse de curățat;

– design și preț.

Află cum poți să alegi blatul perfect pentru bucătăria ta
Materialul din care este confecționat blatul trebuie să fie unul durabil și ușor de întreținut. Totodată trebuie să se integreze perfect cu celelalte componente ale mobilei de bucătărie. Aici trebuie să țineți cont de culoare, modelul și dimensiunile blatului.blat bucatarie egger

Recomandările lemd.ro pentru alegerea materialului de blat:

Blaturile de bucătărie Egger: sunt printre cele mai recomandate blaturi. Acestea prezintă numeroase avantaje: durabilitate, rezistență la impact și zgărieturi, rezistența la abraziune, costuri reduse de întreținere. Acestea se găsesc în game diversificate de culori și modele.
blat bucatarie lemnBlaturi de bucătărie din lemn: sunt ușor de întreținut și pot fi confecționate din mai multe tipuri de lemn. Un plus pentru acest tip de blat este cel estetic. Bucătăria devine un spațiu primitor și elegant. Pentru întreținerea blatului este recomandat să fie lăcuit periodic pentru a elimina riscul de a se umfla și decolorare. Trebuie să țineți cont și că lemnul se poate zgăria destul de ușor și nu este rezistent la temperaturi înalte.

Blaturile de bucătărie din granit: blat bucatarie granitfac parte din gama premiu a mobilei de bucătărie. Acesta conferă bucătăriei un aspect elegant și sofisticat, gama de tonuri fiind diversificată. Se poate opta pentru două tipuri de finisaje: lucios și mat. Blaturile din granit lustruit sunt ușor de curățat, pe când blatul de granit mat este poros și implicit mai greu de curățat. Tarifele pentru acest tip de blat diferă în funcție de culoare, finisaj și tipul rocii.

blat bucatarie marmuraBlaturile de bucătărie din marmură: în comparație cu granitul, marmura are o durată de viață mai scăzută și necesită mai multă atenție pentru îngrijire. Pentru întreținere este recomandat ca blatul să fie șlefuitla intervale de timp prestabilite. Din punct de vedere estetic, blatul din marmură, ca și cel de granit, dă un plus de valoare bucătăriei.

blat bucatarie inox

Blatul de bucătărie din inox: este recomandat pentru bucătăriile de mici dimensiuni. Rezistent la pete și ușor de curățaț, inoxul este foarte ușor de întreținut. Totuși este destul de zgomotos și se zgârie ușor.

 

 

Așadar, pentru alegerea blatului de bucătărie trebuie să țineți cont de rezistența materialului la agresiunile termice, chimice și fizice, durabilitate, aspectul estetic și nu în ultimul rând de preț.

 

Pentru ca așteptările dumneavoastră să fie indeplinite, nu ezitați să contactați un consultant LEMD MOBILI.

leave a comment

Your email address will not be published.